Ingrediënten
Deeg:
- 250 gram patentbloem
- 6 gram zout
- 10 gram suiker
- 20 gram gist (blokvorm)
- 150 gram melk
- 25 gram roomboter
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
Vulling:
- 25 gram geroosterde hazelnoten
- 300 gram rozijnen geweld in water
- 50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt
- 200 gram amandelspijs, gerold tot een worstvorm
Instructies:
- Doe de ingrediënten van het deeg bij elkaar en kneed het goed glad. Daarna de vulling er door heen kneden: vrij lang doorkneden. Het deeg tot een bol vormen en 20 minuten laten rijzen.
- Dan de bol oppunten (dus eerst plat slaan en er daarna een soort stokbrood ervan maken). Daarna nog 30 minuten laten rijzen. Vormen tot een brood en de amandelspijs invouwen.
- Op bakplaat leggen en dan nog 40 minuten laten rijzen onder een vochtige doek. Oven voorverwarmen op 160 graden en brood bakken in 40 á 50 minuten.
Tip: Niet klassiek bij een Paasbrood, maar wel lekker én feestelijk: poedersuiker over de gesneden stol.
Source: Culy
No comments:
Post a Comment