INGREDIËNTEN voor 10 stuks
- 10 vellen bladerdeeg
- 2 appels (goudreinette)
- 1 eetlepel citroensap
- 0.5 theelepel kaneel
- 2 eetlepels suiker
- 40 gr rozijnen
- 40 gr walnoten
- 1 ei
- extra suiker
Bakplaat met bakpapier
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 190° graden.
- Schil en snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel met citroensap om verkleuring van de appel tegen te gaan.
- Voeg hierbij kaneel, rozijnen en walnoten en meng goed door. Voeg hier ook 2 eetlepels suiker aan toe en meng weer.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Elk plakje wordt 1 appelflap.
- Verdeel over de helft van de plakjes, in een driehoek, een beetje van het mengsel. Gebruik niet te veel vulling, dan gaan de flappen niet goed dicht.
- Maak de randjes een beetje nat en druk dicht met een vork.
- Kluts het ei en smeer een beetje van het ei over de flappen. Maak af met wat extra suiker op de bovenkant.
- Bak de flappen nu af in ongeveer 25 minuten.
Bron: Leuke Recepten
No comments:
Post a Comment