Wednesday 18 September 2024

Gehaktballen

 


INGREDIËNTEN:

- 500 gr rundgehakt

- 1 ui, gesnipperd

- 1 teentje knoflook, geperst

- 1 el zonnebloemolie

- zout naar smaak

- ½ tl zwarte peper

- ½ tl komijn

- ½ tl geraspte nootmuskaat

- 2 beschuitjes

- 30 ml melk

- 1 ei

- bloem, om in te rollen

----------

VOOR DE JUS:

- 50 gr roomboter

- 2 el bloem

- 1 tl mosterd

- 1 tl tomatenpuree

- 1 el Chinese dark soy sauce

- 500 ml bouillon (rund, paddestoelen of groenten)

.

BEREIDING:

1 - Fruit de ui en knoflook in een eetlepel olie met een snufje zout. Zo worden ze lekker zacht en juicy!

2 - Neem het gehakt en meng er de ui, zout, peper, komijn, nootmuskaat, een ei, melk en twee beschuitjes door. Goed kneden en dan verdelen in 5 ballen.

3 - Rol de gehaktballen door de bloem en laat ze een kwartier in de koelkast rusten.

4 - Verhit roomboter op middelhoog vuur en schroei de gehaktballen rondom dicht. Zet het vuur nu laag en laat de gehaktballen in zo'n 20 minuten goed gaar worden. Rol ze regelmatig om!

5 - Haal de ballen uit het vet en voeg 2 el bloem toe. Goed roeren!

6 - Doe nu de mosterd, tomatenpuree, bouillon en sojasaus in de pan en verhit opnieuw totdat het kookt. Je jus is nu klaar. Serveer de gehaktballen met de jus... eet smakelijk!

Video: Gehaktballen

Bron: Jurino Ignacio

No comments:

Post a Comment