Ingrediëntenlijst
Voor het deeg
- 500 g tarwebloem
- 200 g melk
- 30 g verse gist
- 125 g boter
- 25 g basterdsuiker
- 8 g zout
- 25 g losgeklopt ei
- Voor de gehaktvulling
- 750 g half-om-halfgehakt
- 110 g paneermeel
- 110 g water
- 75 g losgeklopt ei
- 15 g worcestersaus
- 10 g zout
- 1,5 g nootmuskaat
- 1 g peper
- Verder nodig
- strooibloem
- 50 g losgeklopt ei
- geklaarde boter (zie tip onderaan)
Bereiding:
- Kneed van alle ingrediënten een goed soepel en afgekneed deeg.
- Verdeel het deeg in 22 stukjes en bol ze glad op (zie tip onderaan). Leg ze op een deegkleedje en dek af met plasticfolie. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen.
- Maak ondertussen de gehaktvulling door alle ingrediënten te mengen. Verdeel het gehakt in 22 worstjes van 45 gram.
- Sla de bolletjes plat zodat de lucht eruit is en rol ze uit tot een ovaal plakje. Leg een worstje in het midden en vouw het plakje dicht. Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Laat 60 minuten rijzen in een warme en vochtige ruimte.
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Zet de bakplaat in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 240 °C. Bak de bolletjes in 8 tot 10 minuten.
- Bestrijk de worstenbroodjes na het bakken met geklaarde boter.
Tip: Geklaarde boter maak je zo:
1 Doe de boter in een steelpannetje en zet deze op laag vuur.
2 De boter begint nu te smelten. Je ziet dat er twee vloeistoffen ontstaan: geel, doorzichtig vet en wit, troebel vocht.
3 Schenk het doorzichtige vet voorzichtig in een kommetje. Zorg ervoor dat het troebele vocht in de pan achterblijft.
4 Het vet in het kommetje is de geklaarde boter.
No comments:
Post a Comment