Ingrediënten
- 500 g gemengd gehakt
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 3 el broodkruim
- 2 kl mosterd
- 1 ei
- 1 klontje boter
- 1 scheut olijfolie
- 1 ajuin, fijngesneden
- 6 trostomaten, grof gesneden
- 3 el tomatenpuree
- 1 scheutje rode wijn
- laurier - gedroogde tijm - gedroogde look
- Ducros kruidenmengeling voor gehakt
- versgemalen zwarte peper - zout
Bereiden:
- Breng het gehakt op smaak met versgemalen zwarte peper, zout en Ducros kruidenmengeling.
- Meng met de sjalotten, broodkruim, mosterd en het ei.
- Draai balletjes van het gehakt en bak goudbruin in een klontje boter.
- Fruit de ajuin glazig in een beetje olijfolie.
- Doe er de tomaten, tomatenpuree en gedroogde kruiden bij en breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Blus af met een scheutje rode wijn en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Werk af:
Mix de saus en giet door een zeef. Serveer de balletjes samen met de saus en werk af met een takje verse kervel. Lekker met aardappelpuree.
No comments:
Post a Comment