Sunday, 27 November 2022

Gefrituurde Gehaktballetjes (deep fried meat balls Belgium)

 

Ingrediënten

gehakballetjes

  • 500 gr varkensgehakt
  • ½ ajuin (versnipperd)
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 3 lepels rundsbouillon
  • 1 lepel vers gehakte peterselie
  • bloem

voor het paneren

  • 1 losgeklopt ei met een beetje water

Bereiding

  1. Neem het gehakt en voeg hier ei, sjalot, ajuin, look, peterselie en 1 eetlepel rundsbouillon aan toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  2. Meng alles goed door elkaar en maak er balletjes van.
  3. Klop het eigeel met een beetje water
  4. Rol de balletjes door de bloem, daarna door het eigeel, daarna door het paneermeel.
  5. Breng water aan de kook met hierin 2 eetlepels rundsbouillon, kook de gehaktballen hierin gedurende 4 à 5 min.
  6. Giet ze af en laat ze afkoelen
  7. Frituur de balletjes op 170 graden gedurende 3-4 minuten.


No comments:

Post a Comment