Ingrediënten
gehakballetjes
- 500 gr varkensgehakt
- ½ ajuin (versnipperd)
- 1 teentje look (versnipperd)
- 1 ei
- peper en zout
- 3 lepels rundsbouillon
- 1 lepel vers gehakte peterselie
- bloem
voor het paneren
- 1 losgeklopt ei met een beetje water
Bereiding
- Neem het gehakt en voeg hier ei, sjalot, ajuin, look, peterselie en 1 eetlepel rundsbouillon aan toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
- Meng alles goed door elkaar en maak er balletjes van.
- Klop het eigeel met een beetje water
- Rol de balletjes door de bloem, daarna door het eigeel, daarna door het paneermeel.
- Breng water aan de kook met hierin 2 eetlepels rundsbouillon, kook de gehaktballen hierin gedurende 4 à 5 min.
- Giet ze af en laat ze afkoelen
- Frituur de balletjes op 170 graden gedurende 3-4 minuten.
No comments:
Post a Comment